open sun

Ja vad säger man...

.. jag kan inte sluta att förundras över hur en del hundmänniskor är och hur dem resonerar.
Jag är ofta inne och läser på forum och blir alltid lika irriterad och bara skakar på huvudet.
Är de en hund ni skaffat eller vad är de?
Man kan ju faktiskt börja undra ibland.

Visst att hundar är olika. Andra mer känsliga än andra.
Men jag tror fasiken att de hänger mycket på vad man gör det till.

Just nu är många av diskussionerna kring kylan.
Täcke INTE täcke
Skor INTE skor...

Visst ett täcke i kylan men låt hundarna få sätta vinterpälsen, dem har ingen chans att göra detta om ni börjar klä eran hund i "sommarrtider"... då anpassar den sig ju därefter.

Skor - Never in my life att jag skulle använda skor! SNÄLLA det är en hund vi har. Smörj hellre tassarna med någon slags tass salva som skyddar trampdynorna.

Läste för en stund sen ang valpar o kylan. Visst självklart ska man inte låta dessa små liv vara ute i flera timmar... men att låta sin lilla valp göra sina behov inne för att de är kallt... de e fan skandal tycker jag!
och sedan skriva att rumsren får den bli till våren... ja vad säger man?
Ut me den snabbt kiss/bajs beröm och fort in med den men ALDRIG i mitt liv att jag medvetet skulle låta den göra de inne.
Visst olyckor sker lätt inomhus med en valp men aldrig att man skulle sätta de som en rutin.

Jag har av någon anledning BARA haft valp på vintern och det har aldrig vart några problem. Det har nog mer vart åt andra hållet att jag suckat lite när man ska ut i kylan mitt i natten för att kissa valp=D

Jag kanske har haft tur jag vet inte.. men jag har 2 hundar som ÄLSKAR snön.
Varken chihuahuan eller rottweilern har täcken på sig och lider inte av massa köldkramper heller.
Det har ändå vart jävligt kallt men dem ska härdas - Tilda har fått en så tjock och fin päls som värmer henne=D
Luzzas päls e tjock och varm den med.
Så länge dem är i rörelse under promenaderna så är det inga problem.
Så än så länge ägar jag inte ens ett varsitt täcke åt mina vovvar och då har vi ändå haft över -20 grader.
Vet man av att man ska vara ute och kanske bli stilla stående en längre tid tycker jag absolut att ett värmande täcke är bra att ha.

Tankarna är många och jag vet så väl att de råder många olika tycken ang detta. Vore kul att höra vad ni tycker och tänker!!!

Ordet är fritt!


Kommentarer
Postat av: Sara

Skandal ja... Tror någonstans i mitt stilla sinne att det faktiskt är ägarna som är fryssna! :P Håller såklart med om att det är svårt att gå längre promenader vid -15, men ett par minus är väl inget att gnälla om... undrar om de håller sig inne nov-mars?? Sommarhund kanske vore ngt? Skulle heller aldrig låta mina djur görasina behov inne, som man sedan ska jobba bort om sommaren... sen e det ok på vintern? Det kan man ju inte begära att de ska förstå???

2010-12-13 @ 01:05:03
URL: http://twinkely.blogg.se/
Postat av: Sandra

helt rätt. Anna har jag täcke på när hon är nyklippt alternativt som nu när det är massa snö fasta bara när det är plusgrader för bekvämlighet för henne, all snö fastnar så hon ser ut som en inrullad hund i en snögubbe då :)Men ny ryker pälsen på fredag... så om det är som nu så får hon klara sig utan jacka. Hon klarade förra vintern utan jacka med 28 minus som vi hade hemma och hon var då nyklippt oxå :)2010-12-13 @ 09:54:36
Postat av: Veronika

Men shit, vad konstiga människor det finns!Täcke kan jag tänka mig sådana där funktionsbra & sportiga när jag är ute i flera timmar och det ööööösregnar. Det är ju inte bra för musklerna att stå & bli kalla & sen kanske valla får i hårt tempo, anser jag.

När jag cyklade med min 8v valp i cykelkorgen så delade pälsen sig i draget nu i okt, så då fick han ha det just i cykelkorgen.

Vintertäcke kan jag tänka mig att ha i många minusgrader om man är ute länge, man får ju kolla så att hunden inte blir för varm. Som med hästars muskler kan man ju överhetta med täcke.

Lika så om man tävlar agility och tar fram hunden, lägger tillbaka hunden etc. Då kan det vara bra med ett Back on track-täcke. Även om man värmer upp & trappar ner, så är det bra för musklerna att värmas upp inför snabba passet och att svalna långsammare. Det minimerar skador=)

Skor kan jag tänka mig att ha på en vandring i typ fjällen och om det är vassa stenar som underlag i perioder. Man vill ju inte ha söndriga trampdynor mitt i en veckas vandring. Fast det är ju undantag=) De klarar ju mycket om de är härdade!

Hoppas att du har en fin Luciadag och att ni har en bra resa!

Kram bloggis=)

2010-12-13 @ 11:47:26
URL: http://veronikastjejsnack.blogg.se/
Postat av: jenny

håller verkligen med. helt sjukt att de ska göra sina behov inne. ägarna borde skaffa sig bättre vinterkläder för de är dem som fryser.

jag använder dock täcke på gucci (vid -5 och kallare) för att hon har höftledsfel, på veterinärens rek.

skor? - hell nooo!!!ha det bäst i kylan!! =)

2010-12-13 @ 11:57:31
URL: http://guccilizza.blogg.se/
Postat av: zmalin

Ja håller med dig till punkt och pricka !!!!!!!!

2010-12-13 @ 16:00:14
URL: http://maalinthunaa.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0