open sun

Stjälper mer än hjälper

Jag har flera gånger fått uppmaningar att gå och prata med någon under mina år som människa... dock alltid tackat nej.
Visst jag har kanske behövt de många gånger men varför med en okänd människa med en viss utbildning?
Om jag mår dåligt för att jag förlorat min bror i cancer så vill inte jag prata med någon annan än dem i min familj eller dem i min närhet.
Ska de vara så svårt att förstå?
Tycker inte att det är så konstigt.
NEJ NEJ NEJ har de alltid blivit till svar och så har de blivit, jag är ingen sämre människa för de.

I och med min utredning med läkaren så ville dem att jag skulle träffa en jävla kurator... mest för att få ner mitt mående på papper pga min värk.
Men hur kunde jag tro de skulle stanna där?
Jag trodde och jag gick dit.
Efter 5min ville jag bara resa mig och gå där ifrån... måste dem försöka sig på att gräva upp de som man så fint lyckas lägga bakom sig?
Jag mår inte dåligt av de idag och jag vill inte prata om de med en för mig främmande människa heller...
Jag blir faktiskt upprörd... känns som att bara för att man går dit så vill dem få en att säga att man vart med om de värsta.. MEN nej jag har haft en bra uppväxt och jag har bra människor i mitt liv.
Visst allt har inte vart perfekt men vem lever ett perfekt liv?
Alla blir vi någon gång svikna och livet känns tufft ibland men de gör oss inte till sämre människor för de. Snarare stärker de oss om man kan hantera de.

Jag öppnar mig inte för många människor och jag pratar inte om mitt mående för alla... jag vill inte vara en börda för andra... fick bastning även för detta... som att de skulle hjälpa mig att öppna mig?
Nej skulle inte tro de.

Jag skriver mer än gärna ner de jag känner för då får jag ur mig de och jag slipper se personen i vitögat.
Stackars er som läser d bara;)
Men skrivandet har vart till stor hjälp MÅNGA gånger!!

Jag har svårt att prata men när jag skriver så rinner de liksom av mig hur lätt som helst.
Lättnad!!

Ett samtal stjälper mer än hjälper med andra ord!
ENSAM är många gånger stark enligt mig och de sa jag till henne oxå.
Jag kommer tyvärr inte ändra mig när de gäller att jag inte vill vara en belastning för andra.

Jag kommer forts vara den där GLADA tjejen när jag är bland människor. Som jag faktiskt är. Spec när jag är tillsammans med mina vänner.

Hon tyckte dock de va konstigt att jag mådde dåligt ibland... Jag verkade ju vara en sån positiv tjej, har jobb, har familj, har vänner lever ett socialt liv och ser gott på framtiden.

MEEEH då har hon ju inte fattat varför jag va där... trots alla papper hon hade fått och som jag sa till henne...

- Jag mår BRA men jag blir påverkad av min värk då den får mig trött och påverkar mig dagligen.

Trodde de va därför jag va där för att prata om mitt mående kring detta inte om min uppväxt som faktiskt inte går att anmärka någe på!
Ja hon blev rikare och jag fattigare så någe lyckades hon med;)

Fick frågan om jag ville komma tillbaka, kan ni gissa vad svaret blev?
- Nej tack!!

Jag är medveten om mina problem och jag nöjjer mig med de. Nu vill jag bara veta vad min värk beror på för då kanske man kan göra någe åt de... kommer säkert alltid får leva med den men vet man vad d e så är de en lättnad i sig. Slippa höra att de e inget fel på dig, fullt normalt som läkare sagt tidigare...

eh nu vet jag inte ens vad jag skrivit men orkar inte heller läsa igenom de... Hoppas ni hänger med;)

Väntar på att Älsk kommer hem med Sushi han vet vad en kvinna i nöd behöver♥


Kommentarer
Postat av: Sara

Jag tycker förstås att det finns många anledningar till att det kan vara bra att prata med en främmande människa med en viss utbildning. Dessutom är det stor skillnad på utbildning och utbildning. Förkasta inte alla "hjärnskrynklare" bara för att en kurator inte var bra. Kuratorer har inte alls samma kompetens som en riktig psykolog och psykoterapeut. Sen ligger det ju inte bara i utbildningen heller utan man måste vara bra på det man gör. Det finns riktigt bra hjälp att få, trist att du hade en sådan dålig erfarenhet.

2012-01-03 @ 18:35:33
URL: http://livetmedtexas.wordpress.com/
Postat av: cathrine

Hej hopp

läste lite funderar har du värk axlar handleder vissa punkter nacken ,ryggen och höfter och vissa punkter på benen speciellt utsidan?

Låter som du kan ha fibro..= Livet går hårt fram..vi överlever det hårda tuffa går vidare..men INTE kroppen den tar smällarna som kanske hjärnan psyket skulle ta i stället..jag ahr fibro själv..(ofta huvudvärk och efter mycket ansträgning på kropp arbete hemma arbete m,m så värk lite överallt..jag ahr ibland även puls i händer fötter m.m m.mHoppas dom hittar något..då vet man och kan lära sig leva MED det och inte emot det:=)))Cathrine

2012-01-03 @ 18:55:29
URL: http://vargstubackens.se
Postat av: Linda aka Javamorsan

Jag har en enda gång i mitt liv gått och pratat med någon. Jag behöver nog det fortfarande men vägrar. Jag lever ett mkt stressande liv och jag behövde ventilera med någon. Det slutade bara med att denna någon försökte få mig att skilja mig?!

2012-01-03 @ 19:23:01
URL: http://www.mondoblog.se/javamorsan/
Postat av: Sara

Tack vännen. Ja, det har varit en lång och jobbig process men nu har jag fått ge upp. Du har ju själv varit med om att omplacera och behöva ta bort så du vet vilket helvete det är. Förstår inte hur jag ska orka :(Nej, jag förstår. Det är inte alltid det passar med samtalshjälp utifrån och särskilt inte om personen inte kan känna av vad du vill prata om. Trist för oss som verkligen brinner för det här och vet att det kan hjälpa!Hoppas verkligen att du kan få må bättre snart.

Kram kram

2012-01-03 @ 21:33:44
URL: http://livetmedtexas.wordpress.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0